Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/ehri.nl/httpdocs/index.php on line 10 Pipeline | EHRI Pipeline
 
   
 

Pipeline

Corrosie en aantasting aan stalen buisleidingen kosten veel geld en kunnen tevens tot milieuverontreiniging leiden. Daarom wordt er veel aan ontwikkeling van beschermings- en coatingssystemen gedaan.

De omstandigheden en toepassingsgebieden zijn voortdurend aan wijzigingen onderhevig. Ehri Pipeline heeft een revolutionair epoxy coatingsysteem ontwikkeld dat weerstand biedt tegen de meest aggresieve omstandigheden. Het systeem is bekend gemaakt onder de naam EHRI-Coat. EHRI Pipeline is er in geslaagd de goede eigenschappen van staal, glasvezel en tweecomponenten epoxyharsen te verenigen.

Stalen buizen worden geheel automatisch gestaalstraald (volgens Zweedse norm
SA 2 1/2). Direct daarna wordt een in epoxyhars gedrenkte glasweefselband spiraalsgewijze wederom automatisch op de buis aangebracht. De laagdikte is afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en bedraagt normaal ca. 2 mm. De harsen worden uitgehard met de metalen buis als uitstralende warmtebron.

Een optimale hechting is het resultaat, want alle dampen kunnen op natuurlijke wijze naar buiten treden. De buis verwarmt zichzelf doordat om de buis een inductiespoel beweegt. Deze spoel wordt gevoed door een hoogfrequente stroom.

De uithardingstemperatuur kan op deze manier zeer nauwkeurig elektronisch geregeld worden. Het resultaat: een absoluut vonkdichte, slagvaste en chemisch resistente beschermingslaag die bovendien in grote mate vocht- en temperatuurongevoelig is.

EHRI Pipeline levert vakbekwaam haar bijdrage tegen corrosie en aantasting en dus uiteindelijk voor een leefbaar milieu.